koppel-houdt-de-relatie-spannend

Hoe een relatie leuk te houden

Of je nou nog maar een paar maanden of al tientallen jaren samen bent. Het is belangrijk om de juiste stappen te ondernemen om de vonk in jouw relatie te behouden. Enige consistentie kan fijn in een relatie zijn. Maar het is van top belang om variatie in de dagelijkse routine te houden. We geven je hier een aantal simpele tips om ook jouw liefdesleven aangenaam op te fleuren.

Blijf nieuwe dingen samen doen

Het is echt simpel. Enkel maar relaxed thuis zitten en elke avond weer in dezelfde routine vallen. Dat is op zich best fijn en ook wel gemoedelijk. Maar het zorgt niet voor het meeste plezier in een relatie. Maak een lijstje van alle verschillende dingen die je samen wilt en kunt doen. En streef ernaar om er minstens één per week van uit te voeren. Dit kunnen zowel grote als kleine dingen zijn.

Zo heb je eindeloos veel mogelijkheden om samen dingen te doen, waardoor de relatie fris en fruitig blijft. Je hoeft enkel maar een flow hierin te vinden om deze vast te houden. Zo houd je jouw relatie echt levend! Als je de vonk in jouw relatie echt levend wilt houden, besteed dan wat minder tijd aan jezelf en meer tijd aan jouw partner. De impact hiervan kan geweldig zijn. Jullie zullen elkaar dan immers allebei op de eerste plaats zetten. En daarnaast nadenken over hoe je elkaar gelukkig kunt maken, plus de dingen doen die voor jullie beiden goed zijn!

Doe dingen samen met anderen

Een andere manier om jouw relatie een stuk leuker te maken en de dingen een beetje minder saai te maken, is door samen met vrienden, familie, andere stellen allerlei activiteiten te doen. Omdat het jullie zo samen dingen laat beleven, is dit bijzonder goed voor je relatie. Want de hele tijd als siamese tweelingen dingen met z’n tweeën doen, kan isolerend werken. Dat kan bovendien een beetje voorspelbaar en herhaalbaar worden.

Door te weten dat je niet altijd samen of apart hoeft te zijn, creëert ook een leuke middenweg. Plus als jij jouw relatie leuk wilt houden, onthoud dan dat het behoud van je eigen leven ook belangrijk is. Te veel tijd samen doorbrengen kan soms verstikkend werken. Probeer in plaats daarvan liever wat tijd apart te hebben, en daarna wat extra quality time samen. Dat is absoluut de beste en gezondste relatie mix.

Blijf elkaar leren kennen

Plezier in een relatie hebben hoeft echt niet altijd over dingen doen te gaan. Samen blijven bouwen aan de band die je hebt, is ook erg belangrijk om het leuk en spannend te houden. Dat is tenslotte één van de belangrijkste dingen die je relatie in het begin zo bijzonder spannend maakte, of niet soms? Praat veel met elkaar, blijf van elkaar leren, blijf elkaar waarderen en sta vervolgens versteld van wat je van elkaar leert! Je persoonlijke ontwikkeling volgt daarbij je relatie ontwikkeling. 

Maak samen plannen

Dingen hebben om samen naar uit te kijken, is een ander belangrijk element als het gaat om hoe jij jouw relatie spannend kunt houden. Dit betekent dus niet alleen dat je samen dates, reizen of andere (mini) avonturen plant, maar ook jullie levensplannen. Stel doelen vast. Heb een visie voor hoe je wilt dat jullie leven eruit ziet. Werk hier vervolgens zowel individueel als samen aan. Naast persoonlijk verschillende dingen na te streven, werk je natuurlijk ook aan een gedeeld einddoel. Want pas dan ben je een echt team!

Wees speels

Een geweldige manier om je relatie leuk te houden, is om speels in je relatie te zijn.

  • Alle spellen of vergelijkbare activiteiten zijn hier prima voor. Ze maken het makkelijker om jullie speelsheid samen op te bouwen.
  • Een andere geweldige manier om speels in een relatie te zijn is om flink met elkaar te flirten. Je bent immers niet alleen vrienden, maar je bent ook geliefden. En door met je partner te flirten, houd je dat vuur tussen jullie volop levend!
  • Plus als je het gevoel hebt dat jouw relatie stagneert, dan is de slaapkamer een geweldige plaats om dit op te fleuren. Dit betekent dat je jouw partner bijvoorbeeld met een sexy nieuwe outfit kan verrassen, een nieuw standje kunt uitproberen, of zonder meer nieuwe dingen uitprobeert.

Romantische relaties zijn belangrijk voor ons geluk en welzijn, maar kunnen wel wat extra werk vergen om ze optimaal te onderhouden. De bovenstaande stappen zijn prima acties die je kunt nemen om jouw relatie gezond en in een goede staat te houden.

Vergelijkbare berichten