5 x redenen waarom de zon wél goed is voor je!

Je bent net terug van een heerlijke vakantie. Eindeloos cocktails gedronken, de hippiemarkt van Ibiza afgestruind en lekker liggen op het strand van Cala Vadella. En dat is te zien! Je komt poepiebruin terug. En tja, dan zijn er mensen die zeggen dat de zon niet goed is voor je huid en het verouderingsproces. Precies daarom gaan wij in deze blog inzoomen op waarom de zon wél goed voor je is!

Lekker zweten!

Dat kennen we allemaal wel. Een dagje bakken in de zon en het zweet breekt je zomaar uit. Geen probleem, want zweet is goed! Goed voor je nieren om precies te zijn. Door te zweten verlaten afvalstoffen namelijk je lichaam en daardoor hoeven je nieren minder hard te werken.

De zon maakt je nóg knapper

Naast het feit dat je er vaak nog beter uitziet wanneer je een kleurtje hebt en eigenlijk helemaal geen make-up nodig hebt, zorgt de zon er ook voor dat je ontzettend gaat stralen.

Vitamine D

Zon zorgt voor vitamine D, iets wat veel mensen in de wintermaanden tekortkomen. Door het zonlicht en de vitamine D die je hierdoor binnenkrijgt, zul je jezelf beter en fitter voelen. Daarnaast maakt het licht van de zon ook jouw natuurlijke gelukshormoon aan!

Afvallen door de zon? Het kan!

Misschien is het wel herkenbaar: als het warm is en de zon schijnt volop, is je eetlust lang niet zo groot als anders. Dit komt doordat de zon zorgt voor meer serotonine in je lichaam. Hierdoor heb je minder zin in eten. Heel verklaarbaar dus!

Een zuivere huid

Naast het mooie tintje dat je van de zon krijgt, zorgt de zon vaak ook voor een zuivere huid. Door het zonlicht sterven er namelijk een hoop bacteriën op je huid. Mensen die last hebben van acne of eczeem, zullen merken dat zonlicht hun huid vaak goed zal doen.

Vergelijkbare berichten