Kindertherapie als reddingsboei

Soms voelt het als een gevecht. Je kind heeft een gedragsprobleem en reageert heftig op bepaalde situaties. Hij of zij kan niet goed met andere kinderen of volwassenen omgaan, of leert niet zo makkelijk als andere kinderen. Door te kiezen voor kindertherapie word je als ouder geholpen om niet het gevecht aan te gaan, maar om meer te leren over het omgaan met de problemen. Een kinderpsycholoog of kinderpsychiater biedt namelijk handvatten, waardoor je kind beter voorbereid is op de specifieke situaties die voor hem of haar lastig zijn.

Wie heeft baat bij de kinderpsycholoog?

Kinderen kunnen kampen met angsten of depressies. Daarnaast kunnen ze te maken hebben met aandoeningen als ADHD, autisme of een dwangstoornis. Welk psychisch probleem je kind ook heeft, er zijn altijd mogelijkheden om aan de problemen te werken. De psycholoog is vaak in staat om een fijne sfeer te creëren die huiselijk aanvoelt, waardoor de drempel om met je problemen aan de slag te gaan voor kinderen veel lager komt te liggen. Heb je kindertherapie in Amersfoort nodig? Door met een psycholoog gesprekken te voeren leert je kind zijn omgeving beter aan te voelen en te begrijpen. Ook ouders leren het gedrag van het kind te begrijpen. Zo ontstaat meer wederzijds begrip en wordt het leven van het kind gemakkelijker.

Niet praten, maar doen

Als je kind een psycholoog bezoekt, dan krijgt hij of zij een professional voor zich die heel goed weet dat elk kind anders is. Je kind gedraagt zich anders en reageert anders dan andere kinderen van zijn leeftijd, maar dat is niet erg. Het gaat erom dat je kind leert om de ongemakkelijke situaties te herkennen die hem in de problemen brengen. Misschien denk je dat een kindertherapeut voornamelijk bezig is met praten met je kind. Niets is minder waar. Een belangrijk principe bij de behandelingen is ‘niet praten, maar doen’. Je kind moet immers leren omgaan met zijn of haar problemen. Ook ouders doen mee aan de behandeling.

Het is goed om hulp in te schakelen

Bijna de helft van de mensen krijgt in het leven te maken met klachten waarbij de hulp van een psycholoog nodig is. Je hoeft je dus zeker niet bijzonder te voelen of te schamen als je een praktijk voor kindertherapie wilt inschakelen. Heb je behoefte aan kindertherapie in Amersfoort, dan kan je gebruik maken van de diensten van Invivo Kids. Deze praktijk baseert zich bij de behandeling onder andere op Acceptance and Commitment Therapy. Je accepteert bij deze therapie gevoelens en gedachten en dat je er geen invloed op hebt en richt je helemaal op zaken die belangrijk voor je zijn. Kinderen krijgen bij Invivo Kids een diagnostisch onderzoek en een behandelplan op maat.

Vergelijkbare berichten